Persoonlijke update, februari

Friday 3 February 2012|Algemeen, Persoonlijk

Lieve familie en vrienden,

Het is alweer februari en nu is het aftellen naar onze reis. We kijken ernaar uit om naar Nigeria, Kameroen en Nederland te gaan en om tijd met jullie te besteden. God heeft veel deuren geopend en veel verschillende mensen gaan met ons mee naar Nigeria. Hier zijn we echt ontzettend verheugd over, maar eerst zullen we onze aandacht richten op het afronden van dit kwartaal in Kona.

We merken dat God een plan heeft. Veel jonge mensen zijn op zoek naar Hem en geven hun leven over aan God en vragen Hem om een doel en richting te geven aan hun leven. Veel gepensioneerden hebben besloten een tweede carrière te beginnen en zijn bezig met training om missies te ondernemen. Voor het eerst heeft de medische discipelschapsschool alleen maar medische professionals. Het is echt een voorrecht om deel te mogen zijn van de Jeugd met een Opdracht familie met mensen uit zoveel verschillende landen en culturen. Het is ook erg spannend om alle getuigenissen te horen van wat God aan het doen is in het leven van mensen over de hele wereld.
Morgan Perry, een jonge vrouw, sprak pas over geloof in actie. Tijdens haar discipelschaptraining in Azië had ze een hart gekregen voor vrouwenhandel (sex-trafficking). Toen ze bezig was met haar opleiding aan de University of the Nations gaf God haar de opdracht een beweging te beginnen om vrouwenhandel in Amerika uit te roeien: “Sex + Money” http://photogenx.net/ Morgan is met een team door Amerika getrokken om mensen bewust te maken van het probleem: ongeveer 100.000 meisjes worden verhandeld voor seks in Amerika. Het team heeft een film hierover gemaakt en hebben gesproken met werknemers bij de overheid, senatoren, de FBI, de politie etc. De resultaten van deze campagne zijn fantastisch. Ze spreken over het probleem van vrouwenhandel op scholen, mensen bekeren zich en roepen het uit naar God, pooiers en prostituees worden gered. Het was echt een bemoedigende getuigenis voor ons, omdat het laat zien dat je zo’n ontzettend grote impact kunt hebben als je op de Heer vertrouwt.
Nu wat praktische zaken: Jackson heeft een seminar gevolgd m.b.t. waterwerken (Aquaponics). Het betreft een technologie waarbij akkerbouw plaatsvindt op ‘waterbedden’, waarbij het water uit een vistank komt. De vissen bevruchten het water en dat maakt dat de groenten sneller en groter groeien. Het is helemaal natuurlijk en er zijn geen chemicaliën bij nodig. Het oorspronkelijke systeem was ontworpen met elektriciteit, maar degene bij wie Jackson de seminar volgde heeft een systeem bedacht dat ook werkt zonder elektriciteit. Jackson heeft zelf het een en ander aan het ontwerp aangepast. Ze kunnen ook bamboe gebruiken i.p.v. plastic, wat duurzamer is en beter bruikbaar in West-Afrika. Het werkt allemaal erg efficiënt en dit kan een grote zegening voor ons zijn in Afrika: we gaan het uitproberen als we er zijn.
Ik ben zelf bezig met het coördineren van de registratie van het leiderschapsseminar ‘Kennis en wijsheid delen’ dat in juli op de campus wordt gehouden. Dit zal geleid worden door Loren, Darlene, David en anderen en het staat ook open voor mensen die niet bij Jeugd met een Opdracht werken, dus jullie zijn bij deze uitgenodigd!
Zie ook: http://www.uofnkona.edu/index.php?option=com_content&view=article&id=665&Itemid=759&lang=en
Verder geniet ik erg van de training bij Darlene en Hope geniet er ook van! Ze gaat altijd met me mee naar kantoor en naar vergaderingen en ze geniet van de aandacht en de verandering van omgeving. Ik kan ook altijd thuis werken als dat zo uitkomt. Hope is echt enorm gegroeid en vandaag heeft ze haar voeten ontdekt. Echt zo schattig. Ze kan ook van haar buik op haar rug rollen, ze maakt allerlei geluiden en praat met ons op haar manier. Ze slaapt nu al 8 weken de hele nacht door en ze is zo’n vreugde in ons leven. Ze is ons de hele dag aan het entertainen met glimlachen of met nieuwe trucjes die ze heeft ontdekt.

Veel liefs en Gods zegen,

Jackson & Anneke en Hope Shekinah