De kracht van gebed (Ontmoet Hannah)

Friday 3 February 2012|Meditatie en gebed

De kracht van gebed (ontmoet Hannah) 1 Samuël 1

Het plan voor jouw leven en je roeping blijven levend in je hart en in je hoofd als je erover in gebed gaat en als je de bijbel leest. Je herinnert jezelf dan Gods Trouw.

Als je tijd besteedt aan gebed, zal dit het resultaat zijn:
Je wordt zekerder en vrijmoediger als het gaat om dingen van God
Je wordt herinnerd aan Zijn trouw in het verleden, zodat je vertrouwen krijgt dat Hij weer trouw is in de toekomst
Je geloof wordt erdoor versterkt
Je geest blijft gefocust op het woord van God
Je relatie met God wordt dieper doordat de vruchten van de Geest (Galaten 5:22) zichtbaar worden in je leven
Je verlangt ernaar het woord van God elke dag tot je te nemen om je geest te voeden

Ik heb verschillende definities van gebed gehoord, maar als we kijken naar het leven van Hanna, dan is gebed simpelweg het jezelf herinneren aan wat God heeft gezegd dat Hij zal doen en het focusen op Zijn karakter
Hanna leefde in een tijd toen de Israelieten God en de dingen die met God te maken hadden zonder respect behandelden. De priesters gedroegen zich immoreel door het offer aan de Heer voor zichzelf te gebruiken. De mensen leefden hoe ze maar wilden. Er wordt ons zelfs verteld dat visie van God en spreken van God tot mensen zeldzaam was in die dagen (1 Samuël 3).

Er zijn echter ook mensen in die tijd waarbij het anders liep:
Elkanah gaat elk jaar naar de tempel in Shiloh. Hanna blijft volharden in gebed met een specifiek verzoek, ondanks dat ze door Penninah bespot wordt omdat ze geen kinderen heeft: ze bidt voor een ZOON.
We zien in dit boek dat Hanna door haar volharding in gebed verlossing brengt voor het hele land: God gebruikte haar zoon Samuël om Zijn volk naar rechtvaardigheid te leiden en hij zalfde de eerste twee koningen van Israël.
Hanna bracht met haar dagelijks gebed tot God en haar volharding de verlossing van het volk Israël teweeg. Haar zoon Samuël herstelde iets dat lang vergeten was: het horen van de stem van God. De tijd dat Hanna’s gebed niet verhoord werd, was niet een teken dat God haar afwees. Het was een voorrecht de EMOTIES van GODS HART te mogen ervaren en samen met Hem partner te zijn voor de verlossing van het VOLK.
Misschien ben je nu waar Hanna was al die jaren geleden en voel je je precies zoals zij. Ik zou je willen bemoedigen, lieve vriend, VOLHARD IN HET BIDDEN VOOR WAT GOD JE HEEFT BELOOFD, WANT HIJ IS TROUW.
We weten en preken nu over Samuël als een van de grote leiders in integriteit, maar voordat Samuël er was, was HANNA er.
Misschien voelt het niet alsof jouw gebed zoiets groots teweeg kan brengen, maar onderschat niet wat de Heer kan doen door jouw gebed. Gevoelens duren maar een korte tijd, maar de WAARHEID van GODs Beloften duurt voor altijd.
Je zou zomaar een Hanna van deze generatie kunnen zijn. Onthoud: EEN zijn met GOD betreft een meerderheid.