Persoonlijke update maart 2014

Wednesday 12 March 2014|Algemeen, Persoonlijk

Lieve familie en vrienden,

Jackson zit alweer aan het einde van de tweede maand van de vervolgstudie van Word by Heart. Hij is nu 3 focusgroepen aan het trainen en hij is bezig met het memoriseren van het evangelie van Lucas tussen de normale klassen door. Hij is dus erg druk, maar niet te druk! Dit kwartaal voelt alles in balans: werk, studie en ons gezin. We voelen ons niet te gestresst en met de kinderen gaat het ook goed.
Ik ben in januari weer begonnen als assistent voor Loren en Darlene en houd me bezig met hun planning en correspondentie. Dat doe ik vooral als de kinderen in bed liggen of als Jackson bij hen is. Het voelt als een voorrecht dat ik kan werken naast het moeder zijn. Ik leer veel van deze ervaring en van de wijsheid van Loren en Darlene. Echt een zegen!

Hope gaat alweer 8 weken naar Keiki Corner en ze vindt het helemaal geweldig. Ze heeft al veel vrienden gemaakt, kent alle liedjes en komt thuis met allerlei knutselwerkjes. Ze bidt bijna elke dag voor haar 8 klasgenootjes en dat gaat ongeveer zo: ‘die en die had een au’ en ‘die en die had geen au’.

Ze is erg beschermend als het om REJoyce gaat als ik haar meebreng naar Keiki Corner. Ze rende pas naar een vriendinnetje en zei: ‘kun je delen met REJoyce? Of wil je een time-out?’ Een kleine moeder in de dop.
REJoyce kruipt inmiddels en probeert te gaan staan. Laatst vonden we haar ín de koffietafel, waar ze in was geklommen. Dus we gaan alles weer babyproof maken. We waren vergeten dat ze ook alles op de grond ziet en in haar mond steekt: ze had een stukje chocola gevonden. Even later had ze een chocoladesnor… We willen de kinderen de eerste twee jaar zo weinig mogelijk suiker geven en al helemaal geen chocola. Maar ik denk dat ze in een paar dagen vergeten is wat ze heeft gegeten…

We zijn druk met het voorbereiden van de Word by Heart Global Track. Vijf van Jacksons klasgenoten zijn serieus geïnteresseerd om hieraan mee te doen en de plannen ontvouwen zich langzaam. Het begin van de track zal in oktober zijn. Dan zal Jackson de Word by Heart school in Kona leiden. In 2015 zullen er seminars, trainingen, presentaties, outreaches en bijbelstudies plaatsvinden over de hele wereld. Het wordt steeds duidelijker waar dat allemaal gaat gebeuren en dat maakt het allemaal heel spannend voor ons.
We zijn ons nu ook aan het voorbereiden op onze reis naar Nederland in mei. Dan trouwen mijn broer en zijn verloofde. Dat is een gebeurtenis die we niet willen missen! Dus in maart/april vraagt Jackson zijn visum aan en dan vliegen we eind april en blijven tot de trouwdag op 9 mei. Vervolgens zal Jackson zijn familie bezoeken in Kameroen en zal er een korte medische en water-outreach plaatsvinden, waar hij vorig jaar mee was begonnen. Als jullie mee willen en de laatste twee weken van mei beschikbaar zijn, laat het ons dan weten en we geven jullie de details!

Gods zegen,

Jackson & Anneke, Hope en REJoyce