Persoonlijke update augustus

Thursday 8 August 2013|Algemeen, Meditatie en gebed, Persoonlijk

Word by Heart in Mexico

Lieve familie en vrienden,

Eind augustus gaat Jackson op een bijzondere reis om een bijbelpresentatie te geven op een UofN workshop in Tijuana, Mexico. Afgelopen januari heeft hij een module ‘Word by Heart’ gedaan, waar hij het gehele evangelie van Marcus heeft gememoriseerd. Hij heeft hier in Kona al een paar presentaties hiervan gedaan en nu is hem gevraagd of hij het evangelie wilde presenteren in Mexico. Daar kan hij ook anderen helpen delen van de bijbel te memoriseren. Toen we van deze kans hoorden hadden we eigenlijk twee dingen waar we bezorgd over waren: het visum en de kosten. Maar met het studentenvisum van Jackson mag hij ook Mexico in en uit als hij er maar korter dan een maand verblijft. Toen dit probleem dus opgelost was, hebben we gebeden dat de Heer voor het geld zou zorgen als Hij wilde dat Jackson zou gaan. Een vriend van ons introduceerde ons aan een JmeO leider en zei dat hij ons zou helpen met de kosten. Vorige week kregen we de bevestiging dat deze man een vliegticket voor Jackson had geboekt! Dus 26 augustus gaat hij voor 2 weken naar Mexico!
Het zal de eerste keer zijn dat Jackson alleen weg gaat sinds dat we kinderen hebben. Ik weet nog dat toen ik net bevallen was van Hope dat ik wilde dat Jackson nooit meer zou reizen, omdat het me moeilijk leek, alleen met een kind. Maar dat veranderde na de geboorte van REJoyce. Ik voelde me hiervan bevrijd en kon voelen dat God me de wijsheid en kracht zou geven die ik nodig zou hebben als ik alleen thuis zou zijn met de meisjes. En ik ben ook heel benieuwd naar wat de Heer wil doen door mijn man heen als hij op reis is.

Nog meer goed nieuws: op 28 juli is REJoyce Zoe opgedragen in onze kerk op Kona. Het was een bijzondere gelegenheid. We hadden Loren & Darlene Cunningham uitgenodigd (de oprichters van Jeugd met een Opdracht en degenen die ik assisteer) en David & Christine Hamilton (onze geestelijke ouders hier op Kona en de leiders van de campus). Onze vriendin Yvette uit Kameroen stond naast ons en sprak een zegengebed uit over REJoyce.
Het was bijzonder, deze tijd van gebed en het opdragen van onze dochter aan de Heer. REJoyce is gezond en sterk en zij en Hope beleven al veel plezier aan elkaar. Hope houdt erg veel van haar kleine zusje en ze wil meehelpen met haar rustig te krijgen als ze huilt. Pas kwam ze thuis met Jackson en riep hard van beneden: “Mama open the door, REJoyce melk drinken” (een combi van Engels en Nederlands). Dit bleef ze herhalen tot ze me boven had gevonden. Zo lief!

Volgende week heb ik een gesprek met Darlene over weer beginnen met werken na mijn zwangerschapsverlof. Nu Jackson al zijn modules heeft afgerond waarvoor hij letterlijk naar school moet (hij moet alleen zijn scriptie en outreach nog doen), is het makkelijker om de dingen te organiseren, dus we kunnen allebei werken en voor onze familie zorgen. Weer een hele nieuwe periode voor ons!

Heel erg bedankt voor al jullie gebed en steun.
Gods zegen,

Jackson, Anneke, Hope en REJoyce

Gebedspunten:
– Dank de Heer voor zijn voorzienigheid voor het vliegticket naar Mexico
– Bid voor kracht en wijsheid voor Anneke terwijl zij thuis blijft met de meisjes als Jackson twee weken in Mexico is
– Bid voor bescherming voor Jackson in Mexico en dat God deuren opent als hij daar is
– Bid voor onze persoonlijke financiële situatie. Wij hebben meer geld nodig dan er nu binnenkomt.