Persoonlijke update september 2013

Thursday 26 September 2013|Persoonlijk

Lieve familie en vrienden,

We hebben net weer afscheid genomen van mijn zus Martine en haar vriendin Judith die bij ons op bezoek waren de afgelopen 2 ½ week. Wat heerlijk om met familie te zijn en wat fijn dat Hope haar Nederlands kon oefenen. Martine en Judith hebben Hope veel nieuwe Nederlandse liedjes geleerd en hebben haar uren voorgelezen en spelletjes met haar gespeeld, dus we missen hen erg nu ze weer weg zijn.
Jackson is terug uit Mexico. We willen jullie bedanken voor al jullie gebeden. Hij heeft geen problemen gehad met de douane. Hij heeft een geweldige tijd gehad in Mexico, waar hij een UofN workshop heeft gegeven in het memoriseren van bijbelboeken, om die vervolgens met een levendige presentatie te vertellen. Hij heeft zelf inmiddels de boeken Marcus, Jona en Ruth gememoriseerd en is bezig met het boek Esther. Hij wil de gehele bijbel uit het hoofd leren om dit te kunnen gebruiken tijdens het trainen van voormalige militanten in Nigeria in het woord van God.
Op weg naar Mexico kwam Jackson door L.A. en daar heeft hij zijn Nederlandse visum aangevraagd (waardoor hij eerst van Hawai en vervolgens ook vanuit Nigeria naar Nederland zou kunnen). In L.A. vertelde men dat Jackson waarschijnlijk geen ‘multiple entry’ zou krijgen, maar een visum voor een week en dan zou hij een nieuw visum moeten aanvragen in Kameroen. In Kameroen duurt deze aanvraag een week en dan zouden we als familie 4 tot 5 weken van elkaar gescheiden zijn. Dus na gebed hebben we besloten als familie te reizen. Dat verandert onze reisplannen dus. We gaan nu met z’n allen in oktober naar Kameroen om onze familie en vrienden daar te bezoeken, vervolgens ontvangen we het team voor de Water en Gezondheidszorg Outreach en daarna wachten we samen op de visa. Hierna zullen we naar Nigeria reizen voor de Word by Heart training. We komen zo ongeveer 25 november in Nederland aan voor een bezoek van 5 weken aan familie en vrienden. We zijn erg blij dat we nu als familie bij elkaar kunnen blijven en dat onze kinderen alvast bekender worden met Afrika, omdat we daar in de toekomst veel zullen zijn.

De outreach voorbereidingen zijn in volle gang. Drie mensen hebben al tickets geboekt, waaronder een kinderarts. We zullen samenwerken met de medische staf in Kameroen om mensen te screenen en te trainen in dorpen. We zullen ook verder gaan met het schoon water-project dat we vorig jaar begonnen zijn.
Jullie kunnen op verschillende manieren betrokken zijn bij onze outreach van 30 oktober tot 11 november:
– Bid- voor het team, onze familie, de mensen die we met de outreach hopen te bereiken, geld, spullen.
– Doe mee- je kunt mee met de outreach, stuur ons een email als je mee wilt!
– Geef- ondersteun de outreach met geld voor medicijnen, bloedtesten of voor onze familie

We zouden ook heel graag spullen voor onze meisjes lenen als we in Nederland zijn. Als je een van deze spullen zou kunnen uitlenen voor de 5 weken dat we hier zijn, dan kun je een email sturen naar thuisfrontja@gmail.com
– Winterkleding voor REJoyce, maat 74/80 en voor Hope Shekinah, maat 104
– Winterkleding voor Anneke, maat M en Jackson, maat M
– Speelgoed voor de meisjes (poppen, blokken, boeken)
– Speelkleed, box, loopspeelgoed voor REJoyce
– Hoge stoelen voor allebei de meisjes om aan tafel te eten
– Peutertafel en stoel voor Hope om aan te zitten en te spelen
– Kinderwagen voor twee
– Peuterautostoeltje
– Babybadje
– Andere dingen
Alle spullen krijg je natuurlijk terug (en het is handig om ere en stickertje met je naam op te plakken!)
Als laatste: we komen niet uit met ons budget en zouden dankbaar zijn voor giften voor onze vliegtickets, visa en maandelijkse uitgaven. Je kunt hier meer informatie over vinden op onze website of via thuisfrontja@gmail.com
Voor onze tijd in Nederland zouden we ook materiële giften kunnen gebruiken, zoals kortingsbonnen voor familieactiviteiten en voedsel voor onszelf en de kinderen.
We willen jullie bedanken voor jullie vriendschap, jullie gebeden en jullie steun. We zien er naar uit om sommigen van jullie weer te ontmoeten als we op reis zijn!

Gods zegen, De familie Ndecheck