Persoonlijke update, April

Tuesday 3 April 2012|Algemeen, Persoonlijk

“En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede” (Rom 8:28)

Als jullie begin 2009 bij onze bruiloft waren, herkennen jullie hierin onze trouwtekst. Vandaag word ik weer aan deze tekst herinnerd, omdat we een WONDER meegemaakt hebben m.b.t. onze VLIEGTICKETS. Wat onmogelijk leek tot de laatste minuut, werd mogelijk door de Heer. We willen graag met jullie delen hoe God trouw was in Zijn zorg voor ons.

Drie maanden geleden begonnen we met het plannen van onze trips naar onze families en voor ons werk in Nigeria. We wilden in total 3 maanden weg blijven. We vonden goede ticketdeals, maar deze aanbiedingen zouden in januari aflopen. Op dat moment hadden we geen geld om de tickets te boeken en ook geen creditcard. We baden hiervoor, een beetje ontmoedigd, maar we dachten: we hebben nog drie maanden en we zullen vast voor de trip plannen door een paspoort voor Hope en onze visa aan te vragen.

Het eerste wonder was het paspoort van Hope. We hadden een fout in haar geboortecertificaat ontdekt en het duurde weken om dat te verhelpen. Daarna konden we een aanvraag doen voor een nieuw certificaat. Toen we daar achter aan gingen, zei men dat het minstens twee weken ging duren en dat het 60 dollar extra zou kosten. Maar we konden niet bij hen terecht voor de komende drie weken! Dat ging niet lukken met onze tijdsplanning, dus toen verwezen ze ons door naar het postkantoor verderop. Hier hadden ze meteen tijd en toen we daar kwamen, bracht de vrouw die ons hielp, Joy, ons inderdaad ‘vreugde’(joy). Ze kon ons binnen een week helpen en we hoefden niets extra te betalen! We hoefden alleen voor het paspoort te betalen en deze was er binnen een week!

De volgende uitdaging waren onze visa voor Kameroen. Ik had al zoveel verhalen gehoord over vertragingen dat ik erg zenuwachtig was. De visa vormden echter helemaal geen problem en ze kwamen binnen twee weken: we waren klaar om te vertrekken…
Bijna….

Want onze vliegtickets waren nog niet geboekt en de prijzen gingen steeds maar omhoog. We hadden een goede deal gevonden voor 5950 dollar voor ons drieën: een multistop ticket van Kona naar Douala naar Amsterdam naar Kona. We gingen bidden voor dat bedrag en toen onze maandelijkse giften binnenkwamen waren we erg ontmoedigd. We hadden ongeveer de helft ontvangen van wat er normal binnenkomt en we konden hiervan niet eens onze normale leefkosten betalen, laat staan de tickets! Er was nog een uitdaging: we hadden het gevoel dat God ons ertoe leidde het binnengekomen bedrag al seen gift weg te geven aan een specifiek doel!!

God was trouw en er kwam geld binnen voor onze onmiddellijke uitgaven, maar er was geen geld voor tickets. Ik zei steeds dat ik geen geloof had, ik was erg ontmoedigd en het was echt een moeilijke tijd.

Vervolgens kwamen er enkele mensen naar ons toe met kleine envelopjes en zij zeiden dat het voor onze tickets was. We namen het met enige tegenzin aan, maar we gebruikten het om onze boodschappen van te betalen. Jackson ging naar Target (lokaal warenhuis) en daar was een man die hem 21 dollar gaf en erbij zei dat het voor onze reis was. God sprak echt tot hem daardoor en hij kwam thuis en zei tegen mij dat we bij moesten houden wat er aan geld binnenkwam en dat we dat opzij moesten zetten. Zo konden we zien hoeveel we nog nodig hadden.

De volgende dagen maakten we een duidelijk overzicht van alle beetjes en langzaamaan begon het bedrag op te lopen. We hadden al snel geld voor 1 ticket. Het was nu een aantal dagen voor we zouden vliegen. Die dag kwam zo snel dichterbij dat ik zag hoe belachelijk het allemaal was. We zeiden tegen iedereen dat we zouden gaan reizen, maar we hadden nog niet eens tickets. Tegelijkertijd wist ik dat God het enige antwoord was en op een avond vroeg Jackson mij om echt vanuit mijn hart te bidden. Mijn vraag was: God, ik wil weten wanneer we gaan reizen.

Ik had echt een datum nodig zodat ik aan de hand daarvan kon plannen. Jacksons vraag was meer of we geld zouden moeten lenen. Maar we warden het eens dat tenzij God dat echt aan ons liet zien, dat we dat niet moesten doen. Dus we wachtten.

In geloof begonnen we met inpakken, de foto’s van de muur halen, onze bezittingen opbergen en de laatste was doen. Op zaterdag kregen we opeens 1000 dollar, wat ons veel dichterbij bracht. De ticketprijzen waren echter ook omhoog gegaan naar 7340 dollar, dus we waren eigenlijk niet dichterbij gekomen. Zondag kregen we steeds meer geld binnen en op maandagmorgen kregen we 2422 dollar in total van 4 verschillende mensen. We hadden nu exact 7340 dollar. Maar we willen graag onze tienden geven, dus eigenlijk hadden we 6600 dollar. Natuurlijk waren we nu al superblij, maar we hadden nog geen complete rust dat het goed was.

Toen kwam de volgende verrassing: een gift van 300 dollar. Er was nog niets aan de ticketprijzen veranderd. Een vriend uit de kerk vertelde ons dat we beter konden bellen naar de vliegtuigmaatschappij voor de meest recente prijzen. Jackson belde: de prijs was nu 7210 dollar. Toen hij weer belde was het opeens 11400 dollar!! Toen belde hij voor de derde keer en nu was het iets meer dan 6800 dollar!!!! Een snel rekensommetje: dit was precies het bedrag dat we over hadden na onze tienden!! Dus toen hebben we de tickets geboektJ We reizen op 3 april.

We hebben in totaal van meer dan 20 verschillende mensen giften ontvangen. We willen jullie ontzettend bedanken voor jullie enorme vrijgevigheid en gehoorzaamheid aan de Heer. Elke gift was een bemoediging voor ons!!

Dit zijn de specifieke bedragen die we voor onze reis hebben ontvangen:

80, 200, 21, 2000, 102, 200, 50, 120, 40, 200, 100, 500, 500, 500, 1000, 1300, 100, 22, 341, 50, 20, 300

Wilt u bidden voor een veilige reis en een goede tijd in Kameroen, Nigeria en Nederland. Wilt u ook bidden voor onze visa naar Nigeria, Nederland en Amerika en dat dit geen problemen oplevert. Natuurlijk hebben we ook geld nodig deze tijd, voor onze leefkosten en voor de visa.

Bedankt voor jullie (financiële) steun en gebed.

God is GOED!!

Zegen,

Jackson & Anneke & Hope Shekinah Ndecheck