Persoonlijke update, september II

Tuesday 20 September 2011|Algemeen, Persoonlijk

Lieve familie en vrienden,

De afgelopen twee weken op de campus waren heel bijzonder: zo’n 600 mensen van over de hele wereld waren hier bijeengekomen voor een workshop van de University of the Nations (UofN). Elke twee jaar vindt er zo’n bijeenkomst plaats waarbij de leiders van de UofN leiding vragen aan God en waarbij de richting en de visie voor de toekomst worden besproken. Dit was voor Jackson en mij de eerste workshop waar wij deel van uit mochten maken en het was echt een ongelooflijke tijd voor ons.
Er waren dagelijks lessen uit Kolossenzen, we hebben relaties met een heleboel geweldige nieuwe mensen opgebouwd en we hebben veel praktische kennis opgedaan. Zo was er bijvoorbeeld een module over hoe je een nieuw lesprogramma kunt ontwikkelen, iets dat erg goed van pas komt in onze voorbereidingen voor de UofN in Calabar!

Ik werd onaangenaam verrast toen ik wakker werd op een vrijdagmorgen om 3 uur ’s nachts met een vreselijke kiespijn. De pijn hield drie uur aan en het voelde alsof iemand met een mes bij de zenuw zat te wroeten. Ik heb er wat zout opgedaan en dat zorgde wel voor wat verlichting van de pijn, maar ik had verder geen medicijnen in huis en het was ook niet mogelijk om op dat moment naar de tandarts te gaan. We baden en ik viel weer in slaap en toen ik weer wakker werd voelde ik me een stuk beter. Toen ik naar de tandarts ging, bleken ze echter gesloten voor het weekend en vanwege een nationale feestdag op maandag zouden ze pas dinsdag weer openen. God beantwoordde echt onze gebeden: de pijn werd niet zo erg als het eerder was, maar het voelde allemaal wel erg gevoelig aan. Toen ik naar de tandarts ging, zei hij dat het waarschijnlijk een wortelkanaalbehandeling zou worden, vanwege de vulling die drie maanden geleden was uitgevoerd. Hij stuurde me naar de endodontist en deze bevestigde zijn oordeel op basis van de röntgenfoto die hij maakte, waarop te zien was dat de tandwortels ontstoken waren. Ik had gelukkig nog geen abces, en hij zei dat een wortelkanaalbehandeling het beste zou zijn om verdere infectie te voorkomen (zeker omdat ik zwanger ben). Dus vervolgens moest ik een spoedwortelkanaalbehandeling ondergaan. Ik ben geen held als het aankomt op tandartsprocedures, maar al met al viel het mee. Na de behandeling zei de tandarts dat de tand zeker nog twee weken gevoelig zou kunnen zijn en hij schreef pijnstillers voor. Maar vanwege de zwangerschap wil ik liever niets innemen als het niet absoluut noodzakelijk is. Een heleboel mensen hebben voor ons gebeden en het is echt een wonder: ik heb helemaal geen pijn gehad na de behandeling! Zelfs de gevoeligheid was weg en het geneest heel goed.

Met de baby leek het ook goed te gaan tijdens de behandeling: nog steeds aan het schoppen en nog steeds groter aan het groeien! Hoe ik dat weet? Mijn buik wordt nog steeds groter en groter.
Er staan nieuwe foto’s op de website, zodat jullie kunnen zien hoe ik er inmiddels uit zie. Nog maar 5 weken te gaan!

Na de UofN workshop heb ik mijn administratieve taken als assistent van Darlene weer opgepakt en Jackson is begonnen met een SBS Outreach. Hij heeft al onderwezen uit de bijbel in een lokale kerk op Hawaï. Zo’n 16 mensen woonden de eerste les bij van de bijbelstudie en deze mensen waren erg gezegend door zijn onderwijs en het overzicht van het Nieuwe Testament. Ik genoot er erg van dat ik hier bij hem was en voelde me erg gezegend door wat hij deelde.

Een van de deelnemers was een wat oudere Japanse dame die op Hawaï woont en die een Japanse student mee had genomen die ze pas had leren kennen. De Japanse student wilde meer weten over de bijbel. Aan het eind van de avond wilde deze student Jezus aannemen. Jackson bad met haar en we vierden samen dat we God mochten ontmoeten. Jackson had een nieuwe bijbel meegenomen naar de bijbelstudie en had gepland om deze aan een jongen te geven waarmee hij een paar dagen eerder had gebeden en die ook de Heer had aangenomen. Deze jongen was er echter niet deze avond en deze Japanse student had geen bijbel. Dus konden we de bijbel aan haar geven! Dit was natuurlijk geen toeval! Is God niet geweldig?

Veel liefs en zegen,

Jackson & Anneke