Persoonlijke update, oktober

Friday 7 October 2011|Algemeen, Persoonlijk

Deze update is van maandag. Inmiddels is de dochter van Anneke en Jackson geboren. Ze heet Hope Shekinah Ndecheck.

Lieve familie en vrienden,

Vandaag is het laatste semester van het jaar begonnen aan de universiteit. Ongeveer 570 studenten en hun kinderen en zo’n 300 mensen van de staf waren vanmorgen samengekomen voor een geweldige lofprijs. Het was echt super om te zien dat er zo’n 42 nationaliteiten vertegenwoordigd waren die samen onze Heer prezen. Ik vond het fijn hier deel van uit te maken, al kon ik niet de hele tijd staan, omdat de baby steeds zwaarder wordt om te dragen.

Maandag 26 september hadden we een controle in het ziekenhuis en ik had al 3 cm ontsluiting. Ik moest een korte tijd blijven voor observatie om te zien of de bevalling al zou beginnen, maar er waren nog geen weeën. De baby maakte het prima en ligt goed. Ik werd weer naar huis gestuurd met de boodschap dat de baby elk moment geboren kon worden tussen nu en twee weken. Dus ik belde mijn moeder die eigenlijk gepland had hier op 4 oktober aan te komen en vertelde haar hoe het ervoor stond. Zij besloot daarop haar vliegticket om te boeken en moest nu 31 uur vliegen in plaats van een dag. Zij kwam donderdag veilig aan, maar was nogal moe en hongerig van al dat reizen. We ontbijtten samen en na gerust te hebben begon ze met het huis schoon te maken en de was te doen in voorbereiding op de komst van de baby. Ik voel me erg gezegend met zo’n moeder natuurlijk .

Ik voel steeds meer ’krampen’ of ‘bijna weeën’ , maar er zit nog geen patroon in om er serieus over te denken al naar het ziekenhuis te gaan. We zijn dus geduldig aan het wachten en aan het uitrusten tot het zover is.

Het hoekje voor de baby ziet er erg leuk uit en we hebben alle dingen waarvan ik denk dat we die in eerste instantie nodig hebben. We hebben het meeste op internet besteld, want er zijn niet veel babyspullen te koop in Kona en als het wel te koop is dan is het meestal goedkoper via internet. Ik had dus een babybadje besteld. In plaats van 1 badje kregen we een doos met 6 babybadjes . Jackson zei vervolgens ‘weet je, liefste, ik vind het babybadje echt heel handig, maar hebben we er 6 nodig?’
hahaha…. Het was natuurlijk een foutje van de leverancier aangezien we echt maar 1 badje hadden besteld, dus we hebben de andere 5 pas teruggestuurd. Alle andere spullen kwamen gewoon zoals we ze besteld hadden.

Vrijdag is Jackson geslaagd voor zijn rijbewijs! Ik was hier echt héél blij mee: nu kan hij overal heen rijden als ik of de baby iets nodig hebben.

Jackson is ook begonnen met een studie Hebreeuws via internet. Hij kent inmiddels het complete alfabet en is begonnen met Genesis 1:1.
Ook gaat Jackson door met het geven van Bijbelstudies op outreach. Dit doet hij ongeveer 4 keer per week in verschillende scholen en kerken. Het is iets wat hij ontzettend leuk vindt en mensen zijn gezegend door de studies die hij geeft.

Omdat het nu zo snel gaat met de bijna-weeën heb ik mijn werk met Darlene voorlopig even afgerond. Na het verlof ga ik hier weer beginnen. Nu mijn moeder hier is, is het fijn dat ik niet zo’n vol programma heb!

De volgende keer hoop ik een update te geven over de geboorte van onze zoon of dochter…..

Liefs en zegen

Jackson & Anneke