Persoonlijke update, mei

Tuesday 10 May 2011|Persoonlijk

Lieve familie en vrienden,
We geven jullie graag een update m.b.t. hoe de outreach in Fargo, North Dakota verloopt na drie maanden – we zijn alweer op de helft!

De eerste weken met het Impact World Tour team hebben we veel geleerd over evangelisatie- en discipelschapprogramma’s. We hebben met het ‘generatie X’-team meegeholpen in een kleine outreach om de gemeenschap in Fargo betrokken te maken. Het generatie X-team bestaat uit skateboarders, hiphoppers en breakdancers tussen de 15 en 25 die Jezus volgen en hun gaven willen gebruiken om mensen met het evangelie bekend te maken. We zijn 10 dagen met het team op pad geweest in North Dakota, Minnesota en Wisconsin. Het team voerde in elke staat een show op en de locale kerken hielpen mee met het programma. De show was een combinatie van skateboarden, hiphop en breakdance met daarnaast de persoonlijke getuigenissen van de teamleden die vertelden hoe Jezus hen had gered. Aan het einde van de avond werd een oproep gedaan om Jezus aan te nemen als je Heiland aan de jongeren die er waren in de leeftijd van 4 tot 25. De lokale kerkleden praatten er vervolgens met de jongeren over om hen verder op weg te helpen.
Jackson en ik waren overdonderd door het feit dat zo’n 1200 mensen het evangelie hoorden in deze 10 dagen en dat meer dan 600 jonge mensen zich helemaal overgaven aan de Heer. Sommigen deden dat opnieuw en anderen gaven hun leven voor het eerst. Wij mochten ook met de jongeren praten en bidden en ik was geraakt door het geloof van een 8-jarig meisje die gepest werd op school. Ze had haar leven aan Jezus gegeven en wist dat Jezus voor haar zou vechten en dat Hij van haar hield zoals ze was. Tijdens deze gesprekken en gebeurtenissen voelde ik echt dat God zoveel liefde heeft voor kinderen en dat Hij wil dat ze zijn boodschap van hoop horen zodat ze er op kunnen reageren. Het team gaf de getuigenissen op een school waar letterlijk alle kinderen onder de 12 naar voren RENDEN om hun leven te geven. Ze hadden geen aanmoediging nodig. Gods liefde had hen zonder aarzeling geraakt.
We verblijven nu in een gastgezin met een geweldige familie die ons als hun eigen kinderen behandelen. We voelen ons erg gezegend en zijn blij met de connectie in God die we met deze familie mogen ervaren.
De zwangerschap gaat goed. De eerste vier maanden zijn alweer voorbij en mijn buik begint echt te tonen. We hebben de hartslag van de baby gehoord en dat was echt geweldig. We kijken er echt naar uit dit nieuwe familielid te verwelkomen in oktober.
Anneke heeft meer energie gekregen en de misselijkheid is minder geworden, maar haar lage bloeddruk brengt haar soms uit balans, dus ze eet een hoop zoute snacks (wat ze helemaal niet erg vindt!) We genieten beide van de tijd die we hier als koppel hebben, omdat we nu in dezelfde gemeenschap werken. Dit seizoen gaan we verder met de plannen die we voor Calabar, Nigeria hebben en we hebben hier in Fargo ook connecties gekregen.
Deze outreach is kortom een verfrissende reminder van Gods hart voor deze wereld en een tijd van voorbereiding voor het werk wat we willen doen in Afrika. Wij bedanken jullie voor al jullie gebeden en ondersteuning.

Gods zegen,

Jackson & Anneke Ndecheck