Getuigenis van Jackson en Anneke

Monday 22 August 2011|Meditatie en gebed

Veelvuldig blijkt zijn trouw

Klaagliederen 3:21-26 “Toch blijf ik hopen,want ik denk ook:Het is een geschenk van de Heer
dat wij nog leven, zijn liefde houdt nooit op, is iedere morgen nieuw. Zijn trouw is groot. Ik behoor aan de Heer in het diepst van mijn hart;daarom blijf ik op hem hopen. Goed is de Heer voor wie naar hem uitkijkt, voor wie hem zoekt. Goed is het in stilte te wachten, te wachten op hem,op bevrijding.”

Deze verzen zijn de basis van wat we de afgelopen 8 maanden hebben ervaren. In januari hebben we beiden andere trainingen gevolgd als deel van ons voorbereiding op onze terugkeer naar Nigeria. Anneke heeft de training Basis in Counseling gevolgd en Jackson training in het pionieren met een kerk. Onze Vader God heeft deze trainingen gebruikt in ons leven als individu en in ons leven als echtpaar. We ontdekken steeds meer van onze uniekheid en hoe we elkaar kunnen helpen op het gebied van onze roeping en als familie in de voorbereiding op onze Kinderen.

Dit brengt ons op het meest geweldige nieuws van dit jaar in ons leven; het wonder van onze toekomstige baby in oktober van dit jaar. We hoorden dit geweldige nieuws in februari en het heeft ons bijzondere vreugde gebracht en veranderingen in ons huwelijk: OUDER WORDEN.
Ik ben maanden geleden begonnen met tegen de baby te praten en de baby reageert nu dagelijks op mijn stem. Ik ben erg gezegend dat ik dit mag ervaren en ik kan niet wachten tot oktober.

HET WONDER VAN HET COLLEGEGELD EN HET VLIEGTUIGTICKET
We hadden ook het wonder van de betaling van ons collegegeld en de vliegtuigtickets. Terwijl we al bezig waren met het volgen van colleges moesten we nog ons collegegeld betalen en omdat onze maandelijkse vaste steun ongeveer 40% was van wat we nodig hadden, konden we dit geld niet voor de eerste deadline betalen. Na weken van hiervoor gebeden te hebben en vertrouwend in Gods trouw, ging ik naar het college en vroeg ik aan de leraar om aan mensen te vragen of ze wilden bidden voor iedereen die zijn collegegeld nog niet had kunnen betalen en om aan God te vragen wie zou geven en wat ze zouden geven.

Op dat moment kwam een stel naar mij toe en gaf mij geld en onmiddellijk horde ik de Heer tot me spreken om het geld aan een andere student te geven die ook collegegeld nodig had. Ik gehoorzaamde hieraan en gaf het geld aan deze broeder, maar vroeg God om ook iemand te sturen die mijn collegegeld en dat van mijn vrouw zou betalen als een teken dat ik dit geld niet nodig had dat ik van het stel had gekregen. Enkele minuten later kwamen er vier verschillende mensen naar mij toe en gaven mij een cheque en geld. Toen ik na het college thuis kwam, bleek het precies de hoeveelheid geld te zijn dat we nog nodig hadden om het collegegeld te betalen voor het eerste kwartaal van het jaar.
Zijn liefde houdt nooit op, is iedere morgen nieuw. Zijn trouw is groot.

Nadat de collegeperiode afgelopen was, was het tijd om de outreach te beginnen in North Dakota. Er was ons gevraagd om aan het verschuldigde bedrag voor onze vliegtuigtickets te voldoen. Tijdens het bidden sprak God tot ons dat we inderdaad op deze outreach mee zouden gaan, dus we vertrouwden op Hem voor onze financiën zonder dat het duidelijk was hoe en wanneer Hij ons dit geld zou geven.

Op een avond ging ik naar de gebedsruimte op de campus voor gebed en aanbidding met mijn klas en opeens tikte er iemand op mijn schouder en gaf me twee papieren en zei dat dit onze vliegtuigtickets waren. Daarna zei hij dat God tot zijn vrouw had gesproken en dat ze in ons leven moesten investeren. Ik stond sprakeloos voor deze man, omdat ik niet had gedacht dat dit Gods antwoord zou zijn.
Zijn liefde houdt nooit op, is iedere morgen nieuw. Zijn trouw is groot.

Tijdens onze tijd in Fargo, North Dakota hebben we Gods trouw op veel verschillende manieren ervaren;
Een van deze ervaringen was tijdens het evangeliseren. Tijdens de reis van Fargo naar Minneapolis en Grand Rapids mochten we het evangelie verkondigen met GX International, een evangelisatieteam van Jeugd met een Opdracht en meer dan 700 mensen gaven hun leven aan Jezus. De meeste van de jongeren en de kinderen renden naar voren en veel mensen moesten huilen. De vreugde van het leiden van deze mensen naar de liefhebbende armen van Jezus was een van de meest fantastische WONDEREN die we hebben ervaren tijdens onze tijd hier.

Op 5 mei was ik uitgenodigd om te spreken en te bidden tijdens de Nationale Dag van het Gebed en ik sprak over Jesaja 6: “Heilig is de Almachtige Heer”. Tijdens deze bijeenkomst was er een architect die mij hoorde en hij wilde weten wie wij waren. Toen hij hoorde over onze visie voor Calabar wilde hij erg graag deel uitmaken van onze plannen en samen met een vriend van hem die jeugdpastor en ook architect is, ontwikkelden zij een geheel architecturaal plan in hoofdlijnen van de campus van onze University of the Nations in Calabar. Toen ik hem vroeg hoeveel dit zou kosten, lachte hij en hij zei dat ze het met plezier zouden doen en dat hij het een voorrecht vond deel uit te maken van de visie van God.
Zijn liefde houdt nooit op, is iedere morgen nieuw. Zijn trouw is groot.

In Grand Rapids hadden wij zelf het voorrecht om in een huis bij een echtpaar te mogen verblijven. God maakte Zichzelf aan hen bekend en de man heeft een getuigenis geschreven van wat God heeft gedaan. Deze getuigenis is hieronder toegevoegd.

De zwangerschap van Anneke gaf ons nog meer mogelijkheden om Gods trouw te ervaren. We vertrouwden erop dat er een auto beschikbaar zou zijn om mijn zwangere prinses naar al haar controles te brengen. Afgelopen vrijdag vertelde een echtpaar ons dat hun ouders een auto hebben die momenteel niet gebruikt wordt en dat ze zeer bereid zijn om ons deze auto te lenen tussen nu en de eerste week van november. Het is echt perfect om deze auto te hebben in aanloop naar de bevalling tot we geld hebben om zelf een auto te kopen.

Gisteravond liep ik uit onze kamer en vond daar een babytrainer (‘babybouncer’) met onze namen erop geschreven en dat het voor de baby was. Er stond geen afzender op. Dit is nog een Wonder: Vorige maand gingen we kijken voor spulletjes die we zouden willen kopen voor de baby. Ik zag een babytrainer en ik zei dat ik deze graag zou willen kopen voor de baby. Gisteravond stond deze exacte babytrainer voor onze deur. Gods liefde gaat zelfs zover dat Hij zorgt voor dingen waar we Hem niet voor zouden benaderen. Hij is trouw.

Als je voor iets aan het bidden bent in je leven, voor de toekomst of voor je familie, geloof en vertrouw in Zijn trouw. Laat Hem de controle over je leven nemen en doe dingen op Zijn manier en niet zoals jij denkt dat het het beste is. HIJ HOUDT ERVAN OM JE TE VERRASSEN EN HIJ ZAL JE ZEKER VERRASSEN.
Geloof en vertrouw op Hem, Hij weet het het beste, beter dan jij je kunt voorstellen en beter dan jij kunt doen.