Persoonlijke update januari

Monday 14 January 2013|Persoonlijk

Lieve familie en vrienden,

2013 is begonnen en dat kun je merken in Kona. Er zijn net meer dan 600 studenten gearriveerd, dus er zijn nu zo’n 1200 mensen op de campus, inclusief de staf. Er zijn studenten van over de hele wereld en we hebben er al een paar leren kennen.

Jackson is inmiddels begonnen aan een cursus waarbij ze stukken uit de bijbel uit het hoofd leren en dit presenteren als een klein toneelstuk. Hij studeert momenteel op het bijbelboek Marcus. Het exact en op een dramatische wijze voordragen van de bijbel is echt ongelooflijk om te zien. De docent heet Bruce Kuhn en is acteur geweest op Broadway. Hij woont normaal in Nederland, want zijn vrouw komt hiervandaan! Hij is nu 3 maanden in Kona om voor het eerst deze cursus te begeleiden bij Jeugd met een Opdracht. Jackson vindt het geweldig om zijn eigen passie en liefde voor de bijbel te gebruiken op zo’n nieuwe en dynamische manier. Dit zal echt impact hebben in Nigeria, een cultuur waar ze enorm van drama houden en waar er veel ongeletterdheid is. Veel mensen kunnen de bijbel dus niet lezen. Ook waar de bijbel goed bekend is, zal deze manier een nieuw perspectief kunnen bieden.

We zijn allebei helemaal verliefd op onze prinses Hope Shekinah die zich volop ontwikkelt. Ze snapt al korte instructies zoals ‘doe dit in de vuilnisbak’ en ‘geef je schoenen aan mama’. Pas had ze haar beker ergens neergezet waar ik het niet kon zien. Ik had er al 10 minuten naar lopen zoeken en toen besloot ik aan haar te vragen of ze wist waar de beker was, niet zeker of ze het wel zou snappen. Toen ik haar vroeg waar de beker was, liep ze meteen naar de doos waar ze beker in had gelegd. WOW. Ik was echt supertrots op haar en het leerde mij dat ze waarschijnlijk meer snapt dan ik denk.
Pas deed ze iets heel grappigs. Ze kan inmiddels de onderste la van de ladenkast openen en ze pakte er 5 stuks kleding uit. Die pakte ze allemaal vast en toen begon ze ermee te lopen. Ik volgde haar om te kijken wat ze zou doen. Ze liep meteen naar de vuilnisbak en gooide het eerste stuk kleding erin. Op dat moment stopte ik haar natuurlijk, maar het was echt zo grappig!
Ze is ons zo dierbaar. Afgelopen maand begon ze echt het tonen van affectie te waarderen en nu vindt ze het geweldig om te knuffelen met ons en met andere kleine kinderen. Ze knuffelt andere kinderen in de speeltuin, vooral babies, waar ze erg zacht en lief mee omgaat. Het is heel lief om te zien en wij houden er natuurlijk ook ontzettend van om haar te knuffelen!

Met de zwangerschap gaat het goed. Ik voel me al stukken beter dan het eerste trimester, toen ik erg misselijk en moe was. Het is ook fijn dat Jackson het minder druk heeft dan de afgelopen maanden, dus we genieten erg van elkaar en van ons gezin. Op 3 januari vierden we dat we 4 jaar getrouwd zijn! Jackson nam me mee naar de film Les Miserables, die erg goed was! Diezelfde ochtend mochten we op een kamp spreken over ‘wat is mijn roeping? ‘ en Jackson sprak terwijl ik vertaalde.
We hadden een goede tijd met die jong volwassenen en konden onze getuigenissen delen en hen bemoedigen.

Voor de volgende update zou ik graag willen weten of jullie nog vragen hebben voor ons of dat er misschien bepaalde dingen zijn die jullie terug zouden willen zien in de updates. Ideeën en suggesties zijn welkom!

Liefs en Gods zegen,

De Ndechecks