Persoonlijke update september

Wednesday 12 September 2012|Persoonlijk

Lieve familie en vrienden,

We zijn alweer twee maanden terug en tot nu toe heb ik nog geen tijd kunnen vinden om een update te schrijven. Zijn we jullie vergeten? Zeker niet! Vanaf dat we weer in Kona aankwamen, is het rennen en vliegen geweest. Het is nu een vrije dag in Amerika, dus vandaag kan ik eindelijk iets schrijven:

De eerste twee weken van juli waren Jackson en ik aan het werk bij een leiderschapsseminar op de campus. Hier konden mensen van binnen en van buiten Jeugd met een Opdracht aan deelnemen. Mensen werden hier getraind om een impact te maken in de situatie waar ze zich al in bevinden. Er waren dominees, zakenmannen, advocaten, onderwijzers, allerlei verschillende mensen. Darlene leidde deze seminar en er waren verschillende mensen die hun ervaringen deelden over hun missies en over het tot discipelen maken van mensen. Jackson heeft hier met veel mensen gesproken en ik heb vooral mijn tijd doorgebracht met Hope en heb administratief werk verricht achter de schermen.De seminar benadrukte hoe belangrijk iedere persoon is in het lichaam van Christus. We zijn allemaal geroepen om het evangelie te verkondigen, en dat kun je doen met woorden of door het in je leven te laten zien. Gods hart gaat ernaar uit om mensen te redden en om alle volken tot Zijn leerlingen te maken (Matthëus 28:18-20). Dit kunnen we allemaal doen in de positie waarin God ons geplaatst heeft. Dat kan op je werk zijn, thuis, in de kerk, in je familie, enz.

Anneke
Na de seminar begon het ‘normale leven’ weer. Darlene vertelde me dat de assistent van Loren ontslag had genomen wegens persoonlijke redenen, dus dat er een opening was. Ze vroeg of ik misschien wilde overwegen ook de assistent van Loren te worden, naast haar assistent te zijn. Ze dacht dat dit mijn ervaring hier zou verbreden, gezien onze voorbereidingen voor Nigeria. Ook zei ze dat er waarschijnlijk minder voor mij te doen zou zijn als haar assistent, dus dat er tijd zou overblijven. Ik vond dit echt een hele eer, maar ik vond het ook een grote verantwoordelijkheid en ik wilde niet in de opwinding van het moment een beslissing nemen. Ik zorg natuurlijk ook voor Hope en ik had echt een duidelijk woord nodig van God voordat ik ja zou zeggen. Ik heb hiervoor gebeden en ik voelde dat God wilde dat ik de baan zou aannemen. Dus in de weken na de seminar ben ik voor hen allebei gaan werken. Het gaat voornamelijk om de correspondentie en administratieve taken. Dit heeft me aardig bezig gehouden, maar ik geniet er erg van. Loren is met veel verschillende zaken bezig en ik leer veel over hoe ik dingen moet aanpakken en over de Missie waar we mee bezig zijn. Het zijn allebei nederige mensen van God en ze zijn erg vriendelijk en ondersteunend.

Jackson
Jackson is aan zijn stage begonnen om meer te leren over natuurlijk boeren en voedselmachines. Hij is nu bezig met onderzoek naar welke methode van groenten verbouwen het meeste oplevert. Een van de uitdagingen die hij daarbij tegenkomt zijn insecten. Pas heeft hij ´s nachts een soort kevers gevangen die alle mais aan het opeten waren. Hij is nu natuurlijke bestrijders aan het uitproberen. Hij vindt het

heerlijk om buiten te zijn en kan er al zijn creativiteit in kwijt. De andere stafleden in het project zijn erg te spreken over de experimenten en we kijken allemaal uit naar de resultaten.

We hebben ook Jacksons verjaardag gevierd en we willen jullie allemaal bedanken dat het een onvergetelijke dag is geworden!

Hope Shekinah
Hope is nu 11 maanden oud, heeft 8 tanden, kan rechtop staan zonder zich ergens aan vast te houden en kan supersnel kruipen. Ze zegt ‘mama’ en ‘dada’. Ze zegt ‘fish(sh)’ en ‘cat(at)’. Ze probeert woorden na te praten en dat is erg grappig. Ze ontwikkelt zich zo snel en wordt steeds onafhankelijker. Ze houdt van dansen en heeft al wat ´moves´ die ik noch Jackson na kunnen doen, want ze is erg lenig! Ik ben pas met haar gaan zwemmen en ze vond dat de metalen buis van de trap in het zwembad een erg leuk geluid maakte. Dus ze begon op de trap te slaan en maakte daar haar eigen bewegingen bij. Erg schattig.

Zo ziet onze dag er meestal uit op de campus:

6:30-7:30 Hope wordt wakker. Jackson gaat met haar wandelen in de kinderwagen en ik slaap nog even door. Vervolgens sta ik op.

7:30-8:30- Aankleden, ontbijt

8:45- Ik ga naar kantoor met Hope, Jackson gaat naar zijn stage

9:00-12:00 Hope en ik zijn op kantoor. Zij speelt en doet een dutje van 1,5 uur, terwijl ik werk en met haar speel.

12:00-13:00 Thuis lunchen met z´n drieën

13:00-13:30 Hope speelt

13:30-15:00 Hope doet een dutje terwijl ik thuis werk of rust

15:00-17:00 Jackson komt thuis en speelt met Hope, naar de speeltuin of het zwembad

17:00-17:30 Avondeten

17:30-18:30- Hope speelt, boekjes lezen

18:30pm-19:00 tijd voor bad, flesje melk, bidden

19:00- bedtijd voor Hope, Jackson en ik doen nog wat werk (Jackson moet ‘s avonds de planten water geven en ik beantwoord nog wat emails), slapen.

Zaterdag is onze familiedag. We vinden het fijn om naar het strand te gaan en uit te rusten. ‘s Zondags gaan we naar de kerk. Er is ook een aanbiddingsbijeenkomst op maandag en een kleine kerkdienst op donderdag. Ik geniet erg van deze bijeenkomsten om God te aanbidden met zo’n 600 anderen!

Bezoek
Jullie hebben het misschien al gelezen: twee vrienden van ons zijn ons afgelopen maand op komen zoeken en hebben meegedaan aan het ‘summer surge’programma (www.konasummersurge.com)

Fleur en Lars werkten hier 4 dagen per week in ruil voor gratis verblijf en eten. Ik ken Fleur nu 5 jaar en het was erg fijn om haar te laten zien waar ik woon en hoe het campusleven is in Kona. Ik raad het aan om haar verhaal te lezen over haar tijd hier, zodat jullie kunnen ervaren hoe het in Kona was (zie het archief op de website).

In september komen er twee andere mensen: Soraya en Hans. Toen we in Nederland waren, zijn we naar hun huwelijk geweest! Ze komen hier op vakantie en ze zullen in het gastenverblijf zitten. Ik kijk er erg naar uit om hen te laten zien hoe het hier is en hen Jeugd met een Opdracht te laten ervaren en het leven in de missie.

Als jullie geïnteresseerd zijn om ons te bezoeken op de campus, stuur ons dan een email! Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Je kunt gewoon op vakantie komen of je kunt meewerken aan een korte missie als vrijwilliger. Als je meer wilt weten over de levensveranderende Discipleship Training School (DTS) die 6 maanden duurt, willen we je ook graag meer vertellen.

Vooruit kijken
Jackson zal in de komende maanden zijn stage afronden en begint dan een training in basis gezondheidszorg. Deze training leert je basis medische vaardigheden, die je kunt gebruiken in afgelegen gebieden in ontwikkelingslanden, waar er geen ziekenhuizen in de buurt zijn. Ik blijf Loren en Darlene Cunningham assisteren. In januari 2013 zal Jackson een intensieve outreach begeleiden naar Kameroen en Nigeria, waarbij de focus ligt op water en het medische vlak. Het plan is om 1 week in Nigeria en 1 week in Kameroen een medische kliniek te verzorgen. Ook zullen er putten worden gegraven in Kameroen. Als je meer wilt weten, kun je ons emailen: thuisfrontja@gmail.com

We willen jullie bedanken voor jullie gebeden en financiële steun. We kijken er ook naar uit om te horen hoe het met jullie gaat!

Gods zegen,

Jackson & Anneke en Hope Shekinah