Persoonlijke update, november

Saturday 26 November 2011|Algemeen, Persoonlijk

Lieve familie en vrienden,

Het is alweer zes weken geleden dat Hope is geboren en ik denk dat jullie allemaal benieuwd zijn naar hoe we die eerste weken hebben beleefd!

Mijn moeder was al voor de bevalling uit Nederland hierheen gekomen. Ze heeft enorm geholpen, zowel tijdens als na de bevalling. Met de huishouding, met koken en met mij leren hoe ik Hope in bad moet doen enz. We waren ook erg blij dat mijn vader overkwam na de eerste twee weken. Die dag hebben we ons ‘geboortehuis’ gevierd: een babyshower nadat de baby is geboren! We zijn erg dankbaar voor al onze vrienden op de campus die dit met ons gevierd hebben. Hope werd gezegend door gebed en we werden verwend met cadeautjes.
Het verwend worden ging nog even door, want we kregen allemaal pakketjes uit Nederland die mijn vader met zich mee had gebracht. Het was echt een bemoediging voor ons om dit allemaal te ontvangen van onze vrienden uit Nederland.
We hadden een goed samenzijn met mijn ouders. Op 23 oktober hebben we Hope opgedragen in de lokale kerk in Hawaï : “Mokuaikaua”. Het was echt heel bijzonder dat mijn ouders hiervan deel konden uitmaken. Hope droeg de jurk waarin zowel mijn vader als ik zijn gedoopt en hij is gemaakt door mijn oma. Bij deze brief horen ook foto’s, waarin Hope er echt als een prinsesje uitziet Het was ook bijzonder dat mijn ouders een zegen over Hope hebben uitgesproken, alsook de spirituele ouders van Hope (ChongHo en Kris Won) en haar spirituele grootouders (de Hamiltons).
Nadat mijn ouders waren vertrokken, heb ik met Hope de kinderarts bezocht. Ze was al 1 kilo aangekomen in 1 maand en ze is 5 cm gegroeid. Het gaat dus heel goed met haar en we zijn dan ook trotse ouders! Het gaat ook steeds beter met slapen ’s nachts. Eerst was ze echt uren wakker in de nacht en dan ging Jackson met haar wandelen, zodat ik wat kon slapen. Nu slaapt ze van 11 uur ’s avonds tot 3 uur ’s nachts en dan weer tot 8 uur ’s ochtends. En natuurlijk doet ze overdag een aantal dutjes.
Afgezien van slaaptekorten gaat het goed met ons en we genieten van onze dochter. Het is zo’n grote verandering in ons leven met zo’n enorme impact. We houden ontzettend veel van haar en dat doet me denken aan hoe God zo zonder voorwaarden van ons houdt. Ik ben vaak echt ondersteboven van de schoonheid van dit kleine mensje, wat een wonder!
Tot het einde van dit jaar is Jackson bezig met de bijbelstudie outreach, wat erg goed gaat. Hij onderwijst in twee verschillende kerken en op verschillende scholen op de campus. Hij studeert ook Hebreeuws via internet en kan inmiddels al stukken uit Genesis in het Hebreeuws lezen. Van januari tot maart zal hij een andere cursus volgen.
We hopen in april en mei 2012 6 weken naar Nigeria en Kameroen te gaan. Tijdens deze bezoeken onderhouden we onze relaties in Nigeria, zullen we het land in Calabar bekijken voor de campus en zullen we mijn schoonouders in Kameroen bezoeken met Hope Shekinah.
Daarna zullen we naar Nederland komen! Ik ben van plan om in mei aan te komen en we zullen tot eind juni blijven!
Dat zijn echt spannende dingen om naar uit te kijken!

Veel liefs en Gods zegen,

De Ndechecks

 

Opdragen Hope Shekinah

Geboortehuis