Persoonlijke update, augustus

Thursday 18 August 2011|Persoonlijk

Delen van kennis, Water4Life & Baby

Lieve vrienden en familie,

We zitten inmiddels op de helft van het zomerkwartaal op de campus. Het is alweer 6 weken geleden dat we van onze outreach terug zijn gekomen. We geven jullie graag een update van wat er gebeurd is in de afgelopen weken.

De eerste week terug in Kona hebben we onze spullen in onze nieuwe kamer uitgepakt. Deze keer hebben we een zolderkamer, dus hebben we meer ruimte tot het plafond. We genieten echt van dit knusse huis en hebben al een ruimte bereid voor het bed voor de baby.

De twee weken hierna volgde Jackson een leiderschapsseminar ‘Kennis delen’ op de campus, waarbij ik zelf als medewerker meeliep. Tijdens dit seminar deelden Loren en Darlene Cunningham (de oprichters van Jeugd met een Opdracht), David Hamilton (vice-president van de University of the Nations) en enkele anderen hun leiderschapservaringen en wijsheid met de deelnemers. Jackson en ik hebben hier veel van geleerd. Niet alleen praktische zaken, maar ook over waarden, overtuigingen en principes. Een van de beste onderwijzingen ging over de motivatie voor de dingen die we ondernemen. Dit zijn je overtuigingen en waarden. Als je bijvoorbeeld zegt dat je veel waarde hecht aan het milieu, maar je recyclet niet, dan zit er een tegenstelling tussen je overtuiging en wat je eigenlijk zegt met je acties. Mijn uitdaging is dat ik zeg dat ik God vertrouw om in mijn behoeften te voorzien, maar het eerste dat ik doe als ik een behoefte heb is me zorgen maken! God daagde me echt uit om mijn eerste reactie te vervangen door een andere reactie die reflecteert wat ik geloof; erop vertrouwend dat God in alles zal voorzien, zal ik eerst bidden voor de behoeften die er op dat moment zijn. Het klinkt zo voor de hand liggend, maar we doen zo vaak dingen zonder ons af te vragen waarom we dit doen.

Na dit seminar werkte ik vervolgens weer als assistent van Darlene. Het is een kantoorbaan met veel emails en telefoontjes beantwoorden, plannen en organiseren, waar ik enorm van geniet. Aan de andere kant kan ik ontzettend veel leren van Darlene’s ervaring elke keer als ik met haar praat. Ze betrekt me bij het denkproces voorafgaand aan een beslissing en zo leer ik niet alleen heel veel van haar in termen van leiderschap, maar ook van haar als persoon.

Jackson heeft net een seminar afgerond die Water4Life heet. Hier leerde hij alles over het voorzien van schoon drinkwater aan landelijke gebieden. Hij heeft een watertank gebouwd die regenwater opvangt, een filtersysteem dat het water zuivert, een PVCpomp die gebruikt kan worden om water uit boorgaten te pompen, een toilet en nog veel meer. De seminar was gevuld met ochtendlezingen over wetenschap en hygiëne en praktische lessen in de middag. Het klimaat in west-Afrika is redelijk gelijk aan het klimaat in Hawaï, dus alle praktijklessen hier zijn een goede oefening voor het praktisch uitvoeren in Afrika. De technieken uit de seminar zijn zo basaal dat het allemaal gedaan kan worden met lokale materialen, dus er hoeft niets geïmporteerd te worden en er zijn geen dure materialen voor nodig als we dit willen gaan doen in west-Afrika. Deze week zal Jackson met een team meegaan op een lokale outreach in Hawaï naar een gemeenschap waar een watertank nodig is. Dat zal goed zijn om zijn verkregen vaardigheden te oefenen.

Ook heeft Jackson zijn rijvergunning behaald! Nu hoeft hij alleen nog maar een praktijkexamen te doen om zijn rijbewijs te halen. Hij rijdt me nu overal heen en ik hoef niet zo te stressen met mijn enorme buik achter het wiel, wat erg fijn is!

Nog maar 9 weken te gaan voor de baby er is! Vandaag zijn we voor controle in Waimea geweest, waar ik hoop te bevallen, en alles was in orde. De hartslag van de baby is erg sterk en hij/zij schopt ook erg hard! We genieten van de anticipatie op het moment dat dit nieuwe familielid er zal zijn en we zijn begonnen met zwangerschapslessen in Kona. Morgen is de tweede les, waarin ze ons de beroemde ademhalingsoefeningen zullen leren Ik had vorige week een lichte buikgriep, maar nu ben ik weer beter. Ik voel me alleen een beetje vermoeider dan normaal, ben regelmatig buiten adem en ik heb het veel warmer dan normaal. Ze zeggen dat je lichaamstemperatuur met ongeveer 20% omhoog gaat als je zwanger bent!! Het is echt heel bijzonder om alle veranderingen in je lichaam mee te maken tijdens een zwangerschap.

We hopen dat het goed gaat met jullie!!

Veel liefs en Gods zegen
Jackson & Anneke