Persoonlijke update, december

Wednesday 15 December 2010|Persoonlijk

Lieve familie en vrienden,

Nog anderhalve week, twee bijbelboeken en we hebben de bijbel uit! Dan is de 9 maanden durende bijbeltraining ten einde en gaan we aan verder met vervolgvakken. Vooral deze laatste maand was erg bijzonder en gaat ook nog bijzonder worden.

December was bijzonder, omdat we de 50e verjaardag van Jeugd met een Opdracht gevierd hebben met zo’n 3000 anderen op de campus in Kona in Hawai. Het feest begon met een fakkel-hardlooptocht over het grote eiland. De 400 km rondom het eiland werd in 3 dagen gelopen (alleen overdag). Loren en Darlene staken de fakkel aan en renden de eerste 10 meter, waarna ze de fakkel overdroegen aan hun zoon. Zo werd het thema van de viering ‘the flame goes forward’ gesymboliseerd.
Daarna namen de teams van de school het steeds van elkaar over. Ons groepje heeft 42 km hardgelopen, waarvan Jackson 10 km en Anneke 5 km. Het was een manier om God te bedanken voor wat Hij heeft gedaan in Hawai en ook nog zal doen. De laatste hardloper kwam de campus binnen rennen om het vuur aan te steken voor de 50e viering. Heel spectaculair!
Onze leiders van JmeO in Nigeria waren ook bij deze gebeurtenis: Paul en Rachel met hun tienerdochters Paula en Victoria. Zij zijn zeer goede vrienden van ons, dus we waren erg blij elkaar te zien na 9 maanden. We hebben op het strand hun beider verjaardagen gevierd. Helaas moesten we vervolgens weer afscheid van hen nemen.
Het programma voor de 50e viering zat vol met momenten van dankbaarheid en eer van God voor Zijn trouw en het verhoren van alle dingen sinds het begin van JmeO. Vijftig jaar geleden begonnen Loren en Darlene met deze beweging, waarbij vandaag de dag 25.000 mensen full-time werken aan De Grote Opdracht: God te kennen en Hem bekend maken. Het was echt ongelooflijk om veel van die mensen van overal ter wereld hier op de campus te zien en om hun getuigenissen én hun plannen voor de toekomst te horen.
Na deze viering hebben we ook nog een Sinterklaasfeestje georganiseerd! We hadden alle Nederlandse mensen uitgenodigd (alle tien) voor een kadodobbelspel. Veel van de mensen hadden kruidnoten gekregen van hun familie en vrienden in Nederland en anderen hadden cd’s met Nederlandse muziek meegenomen. Het was echt heel leuk om weer even iets van Nederland te proeven.
Inmiddels is het kerstseizoen alweer begonnen en vandaag voerden de kinderen een kerststuk op in de kerk. Ik heb genoten van de traditionele kerstliederen en van de vreugde van de kinderen terwijl ze optraden.
Verder zitten we weer in onze dagelijkse studie-routine, wat erg goed gaat. We leren veel van de bijbeltraining en merken dat het onze harten verandert. Het studeren is echter wel (fysiek) intens geweest de afgelopen 9 maanden en we kijken ook uit naar de twee weken vrij als we met deze training klaar zijn en voordat de volgende training begint.
Verder zal december ook nog bijzonder zijn, want mijn (Annekes) ouders komen hierheen op de 28e. Zij zullen Oud en Nieuw met ons vieren en we zullen genieten van onze tijd met elkaar

Wij wensen jullie een gezegende kerst!!

Liefs van Jackson & Anneke