Jackson & Anneke’s eerste studieweek

Monday 21 June 2010|Algemeen

Lieve familie en vrienden,

Jackson is inmiddels veilig in Hawaii aangekomen en ondanks zijn jetlag moest hij meteen aan de slag met de Bijbelschool, omdat de studie al begonnen was.
Het was fantastisch om elkaar weer te zien na zo’n lange tijd! Onze kamer is heel mooi. Een beetje als een hotelkamer, met een badkamer, een minikeuken en een slaapkamer voor onszelf. Het voelt als een echt huis! We eten op de campus, waar er altijs sprake is van een buffet. We genieten erg van de maaltijden.
De eerste week hier op school was echt geweldig. We weten nu meer over de achtergrond en de herkomst van het Nieuwe Testament en daarnaast hebben we grondig het boek Handelingen bestudeerd. We kregen hierover les van een professor in de archeologie en geschiedenis. Naast de theoretische achtergrond, had hij ook foto’s van de plekken waar hij geweest was of als archeoloog gewerkt had in Israël, Italië en Griekenland. Dat maakte het wel levendig.
Op zaterdag zijn we naar het strand geweest. Een blauwe zee, witte stranden, palmbomen…en je kon de vissen metersdiep door het heldere water zien zwemmen. Er zijn ook dolfijnen en schildpadden gespot, die niet iedereen heeft gezien, maar waarvan de foto’s erg mooi waren.
Hawaii heeft echt een aparte cultuur, taal en traditie, ondanks dat het toch een deel van Amerika is. Zo hebben we een welkomstceremonie voor de Tonga prinses op de campus meegemaakt. De Hawaiianen begroetten haar in de lokale taal en de vrouwen voerden een ‘hula’-dans uit. De prinses en haar woordvoerder accepteerden het welkom en vervolgens werd dit gevierd. Inmiddels is er alweer een nieuwe schoolweek begonnen en we kijken uit naar alles wat gaat komen!
Voor degenen die ons willen bellen in Hawaii zijn we bereikbaar via 001-808-326-4400. Vervolgens krijg je een instructie en moet je 4230 kiezen. Er zit wel 12 uur tijdsverschil tussen Nederland en Hawaii!
Je kunt ons ook schrijven:
Jackson & Anneke Ndecheck
SBS-I 2nd Quarter 2010
University of the Nations
75-5851 Kuakini Highway #273
Kailua Kona, HI 96740-2136
USA

Zegen,
Jackson & Anneke